Cladiri-monument puse la pamant prin inundare ori dupa afisarea unor simple placute cu „pericol de prabusire”, pentru a face loc unor giganti din fier si sticla. Zone protejate „mutilate” de „rechini imobiliari” si constructii aparute peste noapte in parcuri. Toate acestea au intregit, in ultimii ani, arhitectura Capitalei, unde s-a construit asa cum au permis consilierii generali sau cei de sector. Asa rezuma istoria sumbra a peisajului urbanistic al Bucurestiului specialisti din cadrul Universitatii de Arhitectura „Ion Mincu”. Potrivit acestora, continuarea acestui proces, inceput dupa decembrie 1989, va duce, in urmatorii doi-trei ani, la compromiterea definitiva a identitatii culturale a orasului.
„Este haos in Capitala. Planurile urbanistice zonale se aproba in functie de interesele financiare ale fiecaruia. Nu se tine cont de nicio reglementare”, arata presedintele Asociatiei „Salvati Bucurestiul”, Nicusor Dan, care incearca sa explice astfel situatia creata recent la Primaria Capitalei si care a culminat, la finele saptamanii trecute, cu amenintari cu moartea lansate de mafia imobiliara la adresa mai multor consilieri.
Integral pe evz.ro Cladiri-monument puse la pamant prin inundare ori dupa afisarea unor simple placute cu „pericol de prabusire”, pentru a face loc unor giganti din fier si sticla. Zone protejate „mutilate” de „rechini imobiliari” si constructii aparute peste noapte in parcuri. Toate acestea au intregit, in ultimii ani, arhitectura Capitalei, unde s-a construit asa cum au permis consilierii generali sau cei de sector. Asa rezuma istoria sumbra a peisajului urbanistic al Bucurestiului specialisti din cadrul Universitatii de Arhitectura „Ion Mincu”. Potrivit acestora, continuarea acestui proces, inceput dupa decembrie 1989, va duce, in urmatorii doi-trei ani, la compromiterea definitiva a identitatii culturale a orasului. @N