Oamenii de afaceri europeni se plâng că exigenţele legisaţiei UE de protecţie a mediului le reduce abilitatea de fi competitivi pe piaţa globală şi cer ca sistemul european să fie implementat la nivel mondial, însă şansele ca acest lucru să se întâmple sunt minime. Sistemul european de reducere a emisiilor de dioxid de carbon (CO2) este cel mai scump din lume, conform lui Jurgen R. Thumann, preşedintele confederaţiei de grupuri industriale BusinessEurope. Thumann a declarat că
Oamenii de afaceri europeni se plâng că exigenţele legisaţiei UE de protecţie a mediului le reduce abilitatea de fi competitivi pe piaţa globală şi cer ca sistemul european să fie implementat la nivel mondial, însă şansele ca acest lucru să se întâmple sunt minime.
Sistemul european de reducere a emisiilor de dioxid de carbon (CO2) este cel mai scump din lume, conform lui Jurgen R. Thumann, preşedintele confederaţiei de grupuri industriale BusinessEurope. Thumann a declarat că oamenii de afaceri europeni vor "cu disperare" ca acest sistem să fie aplicat şi în SUA şi eventual pe restul globului. Acest lucru ar reduce daunele pe care pachetul legislativ le cauzează afaceriştilor europeni din punct de vedere al competitivităţii.
Discuţiile privind atingerea unui acord global de protecţie a mediului au atins un punct mort, legislaţia mediului fiind amânată în ţările cu un grad de poluare foarte ridicat, precum SUA şi Australia.
UE ignoră cererile oamenilor de afaceri
Între timp, UE ignoră cererile oamenilor de afaceri de a abandona acest sistem până la atingerea unui acord global.
Începând din 2005, UE a implementat singurul sistem legislativ care se aplică la nivelul unui întreg continent. Potrivit acestui sistem, se stabileşte o limită a emisiilor de dioxid de carbon şi se alocă certificate care pot fi vândute în cazul în care emisiile sunt mai mici decât limi