Situaţia spitalelor din judeţ este una foarte problematică. Pentru că banii lipsesc din vistieria Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, iar Ministerul nu alocă fonduri noi, nouă spitale din judeţ nu mai au bani iar un altul rămâne pe linia de plutire până la sfârşitul lunii octombrie. CITEŞTE ŞI Braşov: Saloanele Spitalului Judeţean, supraaglomerate
În anul 2009 Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa a încheiat 10 contracte cu unităţile sanitare cu paturi din judeţ. Este vorba despre spitalele municipale din Târgovişte şi Moreni, cele orăşeneşti din Pucioasa, Găeşti şi Titu, Sanatoriul Moroieni, Centru de Recuperare Neuromotorie Gura Ocniţei, Spitalul de Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei, Centrul de Sănătate Voineşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Dintre cele 10 unităţi, nouă au rămas deja fără fonduri. “Contractarea cu aceste unităţi spitaliceşti datorită insuficienţei fondurilor nu a permis acoperirea serviciilor medicale decât pentru primele 9 luni ale anului pentru un număr de 8 spitale, iar pentru Spitalul Judeţean de Urgentă Târgovişte, până la jumătatea lunii septembrie 2009”, a declarat Georgeta Zaharia, directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.
Spitalul de Urgenţe este foarte afectat de lipsa fondurilor. “Lipsa fondurilor înseamnă lipsă de materiale şi medicamente. Spitalul de Urgenţe merge în continuare pe datorii dar până acum primem o rectificare şi le plăteam pe toate la sfârşitul anului. Acum un ştiu dacă se va mai întâmpla aşa. În momentul de faţă noi funcţionăm cu o mică rezervă de medicamente şi materiale pe care o avem pe stoc. Dacă un ni se vor da bani, se vor termina şi acestea”, a declarat Carmen Marcu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţe.
“Stocul nostru a rămas deja fără anumite medicamente iar celelalte se vor termina în aproxima