Toate concertele din seria „Mari orchestre ale lumii” desfăşurate la Sala Mare a Palatului, în cadrul Festivalului „George Enescu”, încheiat sâmbătă, au avut un grad de ocupare de 85%. Cele mai vândute concerte au fost cele de la începutul şi sfârşitul festivalului, alături de cele susţinute de Orchestra Regală a Filarmonicii din Londra şi de Orchestra din Sankt Petersburg. Din cauza renovării pentru îmbunătăţirea acusticii, Sala Palatului a avut 2.900 de locuri, cu 1.000 de locuri mai puţin decât capacitatea sa obişnuită. Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional “George Enescu”, al cărui preşedinte a fost Ioan Holender, s-a desfăşurat în perioada 31 august – 26 septembrie. În programul celei mai recente ediţii, încheiate sâmbătă, care a avut un buget de peste şapte milioane de euro, au avut loc 175 de evenimente.
Festivalul a adus pe scenă unele dintre cele mai mari nume ale vieţii muzicale internaţionale, care au concertat la Sala Mare a Palatului, Sala Mică a Palatului, Ateneul Român, Opera Naţională, Teatrul Naţional, precum şi în ţară, la Buşteni, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Cluj şi Braşov. Firma producătoare a festivalui fiind Artexim, condusă de Mihai Constantinescu. În festival, participat peste 1.800 de artişti străini şi peste 1.300 artişti români dintre care:
- 13 orchestre simfonice din Europa;
- 14 orchestre camerale din întreaga lume;
- 19 ansambluri camerale;
- 6 formaţii corale;
- 41 de solişti în concerte;
- 6 solişti în recital.
Situaţia vânzării de bilete Sala Palatului
La concertele de pe 8, 11, 12, 17, 26 septembrie, de la Sala Palatului, biletele au fost epuizate integral. În aceste date, când au concertat Filarmonica „George Enescu”, dirijată de Maxim Vengerov (8 septembrie, concertul a deschis seria „Mari orchestre ale lumii” la Sala Palatului), Orchestra