Comisia Europeană a declarat astăzi într-un comunicat de presă că are de recuperat 214,6 milioane de euro de la statele membre în contul fondurilor direcţionate prin Politica Agricolă Comună folosite neregulamentar. Ţările care vor trebui să returneze cele mai mari sume de bani sunt Franţa - 71 de milioane euro, Spania - 31,7 milioane euro, Olanda - 16,6 milioane euro, Grecia - 17,16 milioane şi Olanda - 16,6 milioane euro. Deocamdată, UE nu a cerut României banii înapoi. Ca u
Comisia Europeană a declarat astăzi într-un comunicat de presă că are de recuperat 214,6 milioane de euro de la statele membre în contul fondurilor direcţionate prin Politica Agricolă Comună folosite neregulamentar.
Ţările care vor trebui să returneze cele mai mari sume de bani sunt Franţa - 71 de milioane euro, Spania - 31,7 milioane euro, Olanda - 16,6 milioane euro, Grecia - 17,16 milioane şi Olanda - 16,6 milioane euro. Deocamdată, UE nu a cerut României banii înapoi.
Ca urmare a unei decizii adoptate de UE, mai multe state membre sunt obligate să returneze o parte din fondurile pentru agricultură distribuite în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC). Sumele trebuie returnate din cauza nerespectării regulilor UE sau neaplicării adecvate a procedurilor de control privind cheltuielile pentru agricultură.
"Comisia Europeană menţine presiunea pentru a asigura cele mai bune controale a modului în care aceste fonduri sunt cheltuite. Sistemul funcţionează mai bine ca niciodată şi vom continua să îl îmbunătăţim," a declarat Mariann Fischer Boel, comisarul european pentru agricultură.
Conform deciziei Comisiei Europene, toate statele membre trebuie să returneze o parte din fonduri, în afară de Suedia, Bulgaria, Danemarca, Slovacia, Letonia, Estonia, Cipru şi România, care deocamdată nu sunt incluse în comunicat.
De ce s-au cerut bani înapoi?
Franţa - 71 mili