Prim-vicepreşedintele PDL se teme de un derapaj bugetar în ultimele luni ale anului. De când a renunţat la funcţia de prim-ministru desemnat, nu mai are uşă deschisă la Traian Băsescu. Totuşi, a rămas prim-vicepreşedinte al PDL, post care i-a permis să ia parte la tumultuoasele şedinţe ale coaliţiei PDL-PSD. Mai citeşte şi:
Theodor Stolojan: „Trebuie depăşit modelul de creştere economică bazat pe investiţii străine”Fără bani din afară, România ar putea repeta criza din perioada 1997-2000, crede StolojanStolojan spune că este oportun un moratoriu al creşterilor salariale pe şase luni
Theodor Stolojan, 66 de ani, dezvăluie pentru „Adevărul“ motivele care l-au făcut, în decembrie 2008, să abandoneze în momentul în care putea deveni pentru a doua oară premier, după mandatul deţinut în perioada 1991-1992. Theodor Stolojan spune că, dincolo de scandalul politic declanşat în sânul guvernării PDL-PSD, ne paşte un pericol şi mai mare: un derapaj economic cauzat de lipsa măsurilor de reducere a costurilor în sectorul cheltuielilor de personal.
Ovidiu Nahoi: Domnule Stolojan, câteva mari economii par să iasă din criză. Dumneavoastră cum vedeţi situaţia României?
Theodor Stolojan: La noi, ieşirea va fi cu mult mai dificilă. Nu vom mai putea avea un deficit bugetar de 7,3 la sută din PIB . Va trebui redus, undeva la 5,9 la sută. Dacă presupunem, în mod optimist, că anul viitor vom avea o creştere de 1 la sută, asta nu va compensa reducerea de deficit de la 7,3 la 5,9 la sută. Şi încă nu ştim cum se termină anul acesta. Dacă se termină cu un derapaj, atunci sarcina pentru anul viitor devine şi mai dificilă.
Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/interviurile 2 1/stolojan/stolo1.mp3 iurl=/editor_files/Image/ANUL 2009/SEPTEMBRIE/stolo1.jpg width=300 height=200 loop=fa