A abandonat, fără să-şi anunţe părinţii, Liceul de Marină pentru a urma cursurile şcolii de bucătari de la Brăila. Găteşte de 16 ani şi preferă mâncarea cu specific italian. Vasile Covaci sau Gigi, cum îi spun prietenii şi cunoscuţii, este gălăţeanul care hrăneşte clienţii din trei restaurante din oraşul nostru: „Trattoria”, „Taverna” şi „Del Mar”. Acest lucru îl face de patru ani. Până să vină în Galaţi, a lucrat timp de 16 ani în Constanţa, unde s-a specializat în meseria de bucătar-şef.
Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, povesteşte, plin de entuziasm, despre începuturile carierei sale.
„ După ce am terminat şcoala de bucătari de la Brăila, în 1993, am plecat la Constanţa să îmi caut de muncă. Am găsit la Neptun, la Popasul Căprioarelor, unde după primele zile am fost avansat ca bucătar-şef. Eu nu am lucrat niciodată ca ajutor de bucătar ”, spune Vasile Covaci.
Cariera sa de bucătar a fost întreruptă chiar în anul în care a debutat. „ După ce m-am întors acasă, am primit ordinul de a pleca în armată. Întâmplarea a făcut ca să fiu înrolat tot la Constanţa” , povesteşte gălăţeanul.
Dragostea pentru gătit nu a putut fi trecută cu vederea şi imediat după liberare s-a îmbarcat pe un vas comercial care naviga pe Dunăre unde a gătit timp de un an de zile.
„ A urmat o perioadă în care am lucrat la cele mai cunoscute restaurante din Constanţa. În 2005, patronul celor trei restaurante din Galaţi a venit după mine şi mi-a propus să lucrez pentru el. Am acceptat pentru că eu imi doream să revin în oraşul natal, alături de soţia şi cei doi băieţi ai mei ”, susţine bucătarul.
Nu a fost în Italia, dar găteşte astfel de specialităţi
Ştie să facă aproape orice fel de mâncare, dar o preferă pe cea cu specific italian. Nu a vizitat niciodată Italia, iar tot ce ştie a învăţat prin