Studenţi cărora li s-a cerut şpagă la cazarea în cămin, profesori aflaţi la jumătatea carierei, care nu reuşesc să avanseze, tineri cercetători ale căror proiecte, chiar dacă au valoare ştiinţifică, nu primesc finanţare - cu alte cuvinte, toţi cei din sistemul de învăţământ care se izbesc de mafia universitară au cui să se adreseze de acum încolo.
Coaliţia pentru Universităţi Curate (CUC) a lansat, ieri, proiectul „Avocatul educaţiei”. Astfel, cei care întâmpină probleme - sau li se închid uşile în nas atunci când semnalează nedreptatea - vor putea apela la CUC.
„La început, vom încerca medierea dintre părţile aflate în conflict, vom analiza situaţia şi, dacă nu vom întrezări o rezolvare mai bună, vom merge în instanţă”, a explicat modul de funcţionare a proiectului Florian Mihalcea, coordonatorul acestuia.
După modelul Avocatului Poporului, persoanele care vor apela la Avocatul educaţiei nu vor plăti nimic, toate cheltuielile de judecată, atunci când se va ajunge în instanţă, fiind suportate de CUC.
Persoanele din sistem care au avut sau au probleme pot semnala situaţia cu care se confruntă trimiţând un e-mail la adresa sesizari@romaniacurata.ro.