Braşoveanul a rămas printre singurii tapiţeri profesionişti din oraş. În atelierul lui din cartierul Craiter se repară scaune, fotolii şi canapele noi, dar şi în stil vechi. Profil
NĂSCUT: 17 septembrie 1956, Purcăreni
FAMILIE: căsătorit
STUDII: Şcoala Profesională de Ucenici Craiova
În meseria de tapiţer trebuie să pui suflet, pentru că altfel nu iese treaba şi trebuie să lucrezi cu calm, mai ales la obiectele mai vechi de 100 de ani. Aceasta este părerea tapiţerului braşovean, Andrei Papp.
În timp ce urma şcoala profesională din Craiova, tapiţerul a fost nevoit să facă şi practică într-unul din atelierele care existau pe vremea aceea în oraşul nostru. Astfel că, din anul 1972 până în 1984, bărbatul a lucrat într-un atelier de pe strada Zizinului. „ Am învăţat meserie de la maistrul meu care a fost instruit în Budupesta. De la el am prins foarte multe secrete ale meseriei “, povesteşte bărbatul. De aici, meşterul Andrei a lucrat într-un alt atelier de tapiţerie până în 1992 când a plecat în Ungaria la un schimb de experienţă. „Am fost în vizită pe la particulari, de la care am învăţat multe. Am învăţat să lucrez cu unelte mai performante şi cu maşinării mai sofisticate “, mărturiseşte braşoveanul.
Are propriul atelier de tapiţerie
Din anul 2001, Andrei Papp s-a autorizat ca persoană fizică şi şi-a deschis propriul atelier de tapiţerie. De-a lungul timpului, bărbatul a lucrat la fel de fel de pise de mobilier. Meşterul Andrei lucrează şi la mobilă de valoare şi susţine că, deşi are o responsabilitate mare, adoră ceea ce face. „ Am lucrat la canapea cu fotolii în stil baroc, care au plecat în Franţa, la un scaun stil Rococo din ţăsătură de in adusă din Italia, care a fost trimis tot în Franţa la un medic român ce lucrează acolo “, a mărturisit tapiţerul.
Lucr