Mai multe organizaţii neguvernamentale au ieşit în stradă, nemulţumite de ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Consilierii se pregăteau să adopte mai multe Planuri Urbanistice Zonale controversate. Arhitectul Teodor Frolu, de la Asociaţia Spaţiu Urban Bucureşti spune că urbanismul e o negociere între interese private şi interese publice.
Protest inedit în faţa Primăriei Capitalei. Mai multe organizaţii neguvernamentale au ieşit în stradă, pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Manifestanţii au purtat un sicriu pe care scria "Bucureşti", o cruce şi mai multe jerbe. În paralel a avut loc un miting organizat de Partidul România Mare.
Ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti include 54 de PUZ-uri, majoritatea cu mari derogări de la normele urbanistice actuale.
Protestatarii au scandat pe trotuarul din faţa Primăriei : "Jos mafia din Primăria Capitalei", "Băsescu = Videanu = Oprescu", "Jos mafia imobiliară" şi "Ne-am săturat cât ne-aţi furat".
Protestul ONG-urilor s-a finalizat, iar cinci reprezentanţi ai acestora au fost lăsaţi să intre în Primărie.
Arhitectul Teodor Frolu (audio), de la Asociaţia Spaţiu Urban Bucureşti spune la RFI căurbanismul e o negociere între interese private şi interese publice.
"Problema majoră este legislaţia, pentru că urbanismul e o negociere între interese private şi interese publice. Din păcate, PUZ-urile au devenit un instrument de vânzare-cumpărare, pentru că marea majoritate a PUZ-urilor aprobate cel puţin în ultimul an de zile sunt doar o etichetă pe nişte terenuri, pentru că nu există banii necesari pentru dezvoltare şi piaţa imobiliară este blocată de aproape un an de zile şi va mai fi foarte mulţi ani de acum încolo", declară Teodor Frolu.
Arhitectul crede că rad