Negocierile pentru împărţirea portofoliilor viitorului guvern condus de Angela Merkel sunt în toi, scriu jurnaliştii ruşi de la Pravda. Sursa: APSursa: Westerwelle si Michael Mronz
1 /.
Mandatul de ministru al afacerilor externe ar putea să îi revină liberalului Guido Westerwelle, homosexual declarat, fapt ce ar constitui o premieră pentru Europa.
Potrivit analiştilor politici, citaţi de France Presse, orientarea sexuală a lui Westerwelle ar putea fi însă un handicap pentru Germania în relaţia cu ţări din Orientul Mijlociu sau din Asia.
Partidul liberal FDP va forma o coaliţie cu formaţiunea Angelei Merkel în viitorul executiv federal, iar Guido Westerwelle va fi al doilea om din Guvern şi, potrivit tradiţiei, îi va reveni funcţia de ministru de externe.
Eberhard Sandschneider, directorul Societăţii germane pentru politică externă (DGAP), a declarat că în cazul în care un ministru de externe al unui stat important va refuza să se întâlnească cu Westerwelle, atunci "va fi o problemă".
Volker Perthes, directorul Institutului german pentru politică internaţională şi securitate (SWP), crede că presa din ţări precum Arabia Saudită, Singapore sau Rusia ar putea exploata homosexualitatea lui Westerwelle drept exemplu pentru "dacadenţa occidentalilor".
Dar, "dacă o ţară este interesată în dezvoltarea relaţii diplomatice cu Germania, atunci va putea trece peste asta", a completat Perthes.
Homosexualii, egali cu femeile
"Viaţa privată nu mai este un obstacol în zilele noastre. Faptul că Angela Merkel a devenit prima femeie cancelar german poate că a pus unele probleme în anumite ţări. Dar nu îşi acoperă capul de fiecare dată când păşeşte în ţările arabe", declara liberalul Westerwelle, într-un interviu pentru AFP, în urmă cu câteva luni.
El a reamintit şi vizi