Centrele comerciale actuale sau in curs de deschidere nu mai prezinta acelasi interes pentru strategia City Grill, in conditiile in care locatiile independente au performat mai bine anul acesta decat restaurantele din galeriile comerciale. “Oamenii se intorc in strada, restaurantele din mall-uri nu mai sunt la fel de atractive”, spune Dragos Petrescu, proprietarul lantului City Grill-City Cafe, Buongiorno, Bundetot si Caru' cu Bere.
Chiar daca actualul context economic si-a pus amprenta asupra industriei HoReCa, exista restaurante care inregistreaza in continuare un flux important de clienti – locatiile independente, situate in special in zona centrului istoric al Capitalei.
Pe de alta parte, restaurantele care opereaza in cadrul centrelor comerciale au raportat anul acesta scaderi ale vanzarilor. Astfel, daca in cazul restaurantelor independente media pe tranzactie a scazut cu 10%, in ceea ce priveste locatiile din mall-uri aceasta s-a micsorat cu pana la 20%.
“Locatiile independente au performat mai bine. Este si cazul Caru’ cu Bere, City Grill din zona centrului istoric. Avem restaurante pline, care au crescut si din punct de vedere al profitabilitatii. Sunt in schimb restaurante din centre comerciale cu cifre ingrijoratoare. Noi vom continua sa inchidem restaurantele pe pierdere. Gratis, si nu mai intru in centre comerciale”, declara Dragos Petrescu (foto), CEO City Grill.
In aceste conditii, actionarii City Grill-City Cafe au hotarat sa relocheze restaurantul Bundetot din Iris Shopping Center (zona Titan) in centrul istoric al Bucurestiului, pe strada Selari. In plus, compania a inchis un restaurant in sistem de franciza din Constanta.
“Oamenii se intorc in strada. Cred ca zona Lipscani este anul acesta singura zona de business care a crescut in Romania. Noi am deschis centrul istoric in 2005 cu City Grill. Daca as fi stiut dinai