Circa 100 de sindicalişti din Hidrosind protestează la sediul Ministerului Economiei faţă de divizarea Hidroelectrica şi includerea ei în cele două mari companii din sectorul energetic şi aeninţă că vor demara formalităţile necesare declanşării grevei. Aceştia strigă în cor "Hidro! Hidro!", fluieră şi scandează "PD-L-işti, PSD-işti, lăsaţi apa la hidrişti" şi "Nea Traiane, nu-i lăsa să facă aşa ceva", referitor la decizia Ministerul Economiei de a include hidrocentralele aparţinând Hidroelectrica în cele două mari companii ce vor rezulta în urma reorganizării sectorului energetic.
Peste 100 de sindicalişti sunt aşteptaţi să picheteze între orele 12.30-13.30 şi Preşedinţia României.
" Vom demara formalităţile necesare declanşării grevei la nivelul unităţilor Hidroelectrica, în condiţiile legii, dacă nu suntem luaţi în serios. Solicităm în continuare o întâlnire cu ministrul economiei, Adriean Videanu. Trebuie să ne asculte şi pe noi. ME nu este un atelier de marmură, nu este o afacere de familie ", a spus preşedintele Comisiei de Strategie şi membru al Biroului Operativ din Hidrosind, Ilie Roşu.
Roşu a zis că săptămâna viitore va merge la comisarii europeni pentru Energie şi Concurenţă, pentru a le înmâna nişte petiţii, considerând că în România este încălcată politica energetică europeană, că sunt ascunse costurile de producţie, iar investiţiile în sursele regenerabile nu sunt promovate.
Sindicatul Hidrosind a acuzat în repetate rânduri autorităţile că doresc "spargerea" Hidroelectrica, pentru a vinde hidrocentralele aflate în portofoliul companiei la un preţ mic.
În componenţa primei societăţi energetice care va rezulta din reorganizarea sectorului energetic vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari şi Craiova), Nuclearelectrica, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia