Fostul secretar de stat şi prim-adjunct al ministrului de Interne, generalul Toma Zaharia, a scăpat de un dosar penal în care era cercetat pentru uz de fals, instigare la fals şi abuz în serviciu, pentru că faptele s-au prescris. Unele din acuzaţii au fost asumate şi recunoscute de acesta. În ciuda acestui fapt, procurorul de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), care a lucrat în dosarul vizându-l pe Toma Zaharia a redactat o rezoluţie în care a dispus încetarea urmăririi penale, ca urmare a intervenţiei termenului de prescripţie. Dosarul în care a fost cercetat Toma Zaharia a plecat de la unele reclamaţii formulate de ofiţeri de poliţie care au participat la concursul pentru numirea în funcţii de conducere la Birourile de Combatere a Crimei Organizate din mai multe judeţe.
Aceştia au susţinut că Toma Zaharia şi alţi ofiţeri superiori din conducerea Ministerului de Interne au falsificat rezultatele probelor concursului astfel încât cei declaraţi câştigători să fie alţii decât aceia cu notele cele mai bune. Note după ureche În comisia de organizare a concursului au fost numiţi chestorul Damian Miclea, directorul general al DGCCOA de la acel moment, chestorul Dan Fătuloiu, adjunct al directorului, comisarul-şef Ilie Perca şi subcomisarul Marinel Popescu, specialist în resurse umane al Poliţiei Române, adică tot staful din IGPR.
Concursul s-a ţinut în perioada 20-22 august, la Şcoala de Poliţie din Câmpina. Marinel Popescu, secretarul comisiei, a prezentat, la final, borderoul cu notele candidaţilor, iar documentul a ajuns însă, de la Damian Miclea, la secretarul de stat Toma Zaharia. "În urma discuţiilor cu Toma Zaharia, chestorul Miclea i-a solicitat secretarului comisiei să refacă tabelul cu rezultate, astfel ca ofiţerul Oţel Ioan, care candidase pentru funcţia de şef serviciu CCOA Cluj, să figureze cu o notă pri