Casa de avocatura Ciucan & Asociatii, fondata de un grup de avocati desprinsi din Rompetrol in 2007, va inregistra in acest an venituri de peste un milion de euro, in crestere fata de anul trecut, ca urmare a preluarii printre clienti a fondului de investitii Black Sea Global Properties, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu.
"In ultimele luni, dupa preluarea fondului Fabian pe bursa de la Londra, Black Sea a devenit principalul nostru client, cu o pondere de 30% din veniturile firmei. Pentru noi 2009 este un an mai bun financiar, astfel ca dupa venituri de 900.000 de euro in 2008, anul acesta vom trece pragul de un milion de euro", a declarat Emilia Ciucan, managing partner al firmei de avocatura.
Ciucan, 34 de ani, a parasit grupul Rompetrol pentru a fonda propria firma de avocatura in anul in care Dinu Patriciu a realizat prima vanzare catre KazMunaiGaz, dupa ce petrecuse o perioada de sapte ani in cadrul grupului petrolier pe pozitii de consilier sau corporate secretary.
Acum Ciucan spune ca firma pe care o conduce este formata din 15 avocati, specializati in fuziuni si achizitii, fiscalitate sau litigii, dar nu are printre clienti si grupul Rompetrol.
Firma mica, onorarii mici?
"Nu practicam preturi de dumping. Decat sa ne subevaluam munca preferam sa stam acasa. Nu am renuntat la acest principiu nici in acest an, iar tarifele orare sunt intre 160 si 200 de euro pentru clientii nostri de zi cu zi", mai spune Ciucan.
Firmele mici si medii de avocatura fac mai greu fata unor contracte de mari dimensiuni, dar pot compensa printr-o relatie mai apropiata cu anumiti clienti. "Practicam un stil de avocatura care poate fi considerat «in-house», cu avocati special dedicati clientilor, care participa inclusiv la discutiile de management", spune Ciucan, care afirma ca biroul de avocatura pe care il conduce poate creste in urmat