Imobilul situat în Strada Aviator Maior Ştefan Sănătescu nr. 37 este protejat, în teorie, prin planul urbanistic zonal numărul 73 "Domenii". Imobilul este trecut prin culoarea galbenă. Aceasta semnifică "clădiri cu grad mediu de protecţie - intervenţii posibile - şi în nici un caz, desfiinţare posibilă", semnalizată prin culoarea gri.
De prea mulţi ani asistăm inerţi la demolarea clădirilor vechi, cu sau fără statut de monument, ceea ce nu înseamnă că acestea din urmă nu aveau o certă valoare arhitecturală sau memorială. Martori ai acestor clădiri în agonie suntem cu toţii. Oriunde priveşti sunt imobile decapitate, fără acoperiş, interioare dezvelite, iar de jur-împrejur cărămizi sfărâmate, mormane de dărâmături. Unele erau reşedinţe impozante cu stucaturi, balcoane sau loggii, altele erau locuinţe interbelice elegante sau modeste case-vagon.
Surprinzătoare şi demoralizantă este indiferenţa bucureştenilor în faţa grămezilor de ziduri măcinate, adevărate movile de dărâmături, fragmente de uşi, de ferestre, armături contorsionate de care atârnă frânturi de cărămizi. Gestul demolării a devenit de mult cotidian. Oraşul nu reprezintă oare oamenii care trăiesc în el zi de zi?
Cazul recent din Strada Aviator Maior Ştefan Sănătescu nr. 37 atrage atenţia prin modul în care au fost emise avizul de DCCPCNMB şi autorizaţia de desfiinţare de Primăria Sectorului 1, cât şi datorită implicării majorităţii vecinilor în împiedicarea acestei demolări ilegale.
În 2008, Andrei Chiliman a fost reales în urma unei campanii electorale al cărui slogan era "Salvaţi Sectorul 1 de rechinii imobiliari".
În prezent, semnează autorizaţii de demolare în zone protejate pentru monumente. Vara aceasta, tot în parcul Domenii, pe Strada Alexandru Constantinescu nr. 63 a fost demolată o vilă înscrisă în lista monumentelor. Acum, numai datorită v