Accizele percepute de statul român pentru produsele de lux vor fi scoase începând din 2010, potrivit unui proiect de lege iniţiat de Ministerul de Finanţe, care modifică actualul Cod Fiscal. În aceste condiţii, majoritatea jucătorilor de pe piaţa bunurilor premium au declarat, pentru capital.ro, că vor opera scăderi de preţuri pentru produsele pe care le comercializează. Potrivit proiectului de lege, vor fi eliminate taxele "de lux" pentru blănuri, cristale, bijuterii de aur şi
Accizele percepute de statul român pentru produsele de lux vor fi scoase începând din 2010, potrivit unui proiect de lege iniţiat de Ministerul de Finanţe, care modifică actualul Cod Fiscal. În aceste condiţii, majoritatea jucătorilor de pe piaţa bunurilor premium au declarat, pentru capital.ro, că vor opera scăderi de preţuri pentru produsele pe care le comercializează.
Potrivit proiectului de lege, vor fi eliminate taxele "de lux" pentru blănuri, cristale, bijuterii de aur şi platină (cu excepţia verighetelor), parfumuri, iahturi sau arme de vânătoare. Acizele pleacă de la 10%, pentru apele de colonie, şi ajung la 100%, în cazul armelor.
Pentru o parte dintre produsele de lux care sunt incluse pe lista Finanţelor pentru scoaterea accizelor s-au ralizat deja modificări în ultimii ani. Astfel, dacă în 2007 bijuteriile erau impozitate cu 25%, în 2008 taxa a scăzut la 15%, pentru ca în 2009 să ajungă la 10%.Scăderi în acelaşi ritm au fost făcute şi în cazul cristalelor. Doar pentru blănuri, parfumuri, iahturi şi arme sunt percepute aceleaşi accize ca şi în 2007.
Veste bună pe timp de criză!
"Este o veste minunată. Inţial ne aşteptam să se opereze această scădere din 2011, însă proiectul Ministerul de Finanţe se pare că a venit mai devreme", spune Florin Cârtocea, proprietarul Neptun Yacht România.
Cârstocea a declarat, de asemenea, că vizează scăderea preţuri