Cu o medie de 27 de violenţe, fizice sau verbale, pe oră, un canal de desene animate este cel mai nociv lucru pe care îl poate urmări un copil cu vârsta cuprinsă între 4 şi 11 ani în România. Studiul făcut de CNA la începutul anului 2009 punea pe locul I, la capitolul agresiune fizică şi verbală, Cartoon Network.
Imediat după Revoluţie, numărul programelor de televiziune pe care le puteai urmări la tv nu era mare. În consecinţă, nici filmele de desene animate nu erau prea abundente. Cel mult două ore pe săptămână de programe pentru copii. Sâmbăta şi duminica dimineaţa, trebuia să te trezeşti la ora 6:00 pentru a nu pierde "Inspectorul Gadget", "Familia Flinstone" şi "Yogi Bear". Pentru un copil de 7-8 ani, acesta era sacrificiul suprem după o săptămână întreagă de şcoală. Asta se întâmpla acum 20 de ani.
Copiii de astăzi au la dispoziţie cel puţin trei posturi de televiziune specializate pe aşa ceva, la care se adaugă pachetele tv speciale pentru copii ale posturilor generaliste, plus ceea ce se "revarsă" de pe reţelele de internet care distribuie sau difuzează desene de animaţie.
NU URMĂRI ACEASTĂ EMISIUNE!
Într-o societate cum e cea în care trăim, nu este un lucru ieşit din comun ca ambii părinţi să fie plecaţi din casă pentru 10-12 ore. În acest caz, singura "bonă" pe care o are copilul prin preajmă o constituie televizorul şi/sau internetul. Chiar şi atunci când acestea sunt "codate" să nu recepţioneze decât desene animate sau alte programe de divertisment considerate "ca sigure", pericolul există. Şi celelalte canale ce trec drept acceptabile, "cuminţi", pot oferi doza zilnică de vulgaritate.
"Nu urmări acest program de televiziune! Îţi va lichefia creierul! Un criminal evadat se joacă cu transmisia acestei emisiuni. Şi este absolut necesar ca TU să închizi chiar în clipa asta televizorul" este replica u