Multi oameni isi transporta alimentele de la magazin in propriile sacose, ceea ce este un lucru bun. In ciuda acestui lucru, tot ducem acasa tot felul de ambalaje de plastic, celofan, carton sau pungi nereciclabile.
In calitate de consumator putem face ceva pentru a reduce consumul in exces al ambalajelor. Cum? Care 2 iti ofera cateva idei.
Dimineata cand mergi catre birou, obisnuiesti sa te opresti la cafeneaua din colt si sa iti cumperi cafea? Daca faci acest lucru, poti lua de acasa propria cana termoizolanta si in acest fel nu vei mai avea nevoie de paharul oferit de cafenea, pe care, oricum, il arunci imediat ce ai terminat de baut continutul.
Cumpara fructe si legume proaspete, in locul celor ambalate in pungi sau cutii.
Atunci cand cumperi mezeluri, ia o cantitate mai mare si pastreaza-le acasa in recipiente speciale. Daca vei cumpara cantitati mici, vei lua si foarte multe ambalaje.
Foloseste o carpa, in locul servetelelor de hartie.
Cumpara cutii mari de cereale, in locul pungilor micute.
Atunci cand speli salata sau alte verdeturi, foloseste un dispozitiv de uscare a verdeturilor, nu servetele de hartie.
Daca esti un consumator fidel al iaurturilor, cumpara cantitati mai mari. De exemplu, daca bei zilnic un litru de iaurt, cumpara o cutie de un litru, nu doua de jumatate de litru.
Utilizeaza filtru de carpa atunci cand faci cafeaua, nu filtre de hartie.
Foloseste ceai la cutii mari, in locul pliculetelor de ceai.
Daca obisnuiesti sa gatesti acasa, foloseste tavile din metal sau ceramica, in locul celor de unica folosinta de aluminiu.
Nu in ultimul rand, foloseste metode de curatare naturale, in locul solutiilor de pe piata.
Multi oameni isi transporta alimentele de la magazin in propriile sacose, c