Programul pentru înlocuirea sistemelor clasice de încălzire cu instalaţii ce funcţionează cu energii regenerabile se mai prelungeşte până la 9 octombrie. Judeţul Constanţa a depus, deocamdată, cele mai multe proiecte în cea de-a doua sesiune de finanţare pentru „Casa Verde“. Programul pentru înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire cu instalaţii ce utilizează energia alternativă se prelungeşte din nou. Cea de-a doua etapă se va finaliza la 9 octombrie, deşi data-limită fusese stabilită pentru 30 septembrie.
În cadrul celei de-a doua sesiuni de finanţare a programului şi ultima din acest an, beneficiarii au depus, până acum, 46 de aplicaţii. „Judeţul Constanţa a depus opt dosare, clasându-se în top din acest punct de vedere“, a spus Adriana Stroe, reprezentant la Compartimentul de Relaţii cu Mass-Media din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu.
Este urmat de judeţul Dâmboviţa, cu şase proiecte, şi de Cluj, cu patru proiecte. Judeţul Vrancea, care în prima etapă a programului a depus cele mai multe proiecte (17 dosare) a mai aplicat în cea de-a doua etapă doar un proiect. Prin urmare, beneficiarii, cu precădere instituţiile publice, şcolile, spitalele, căminele de bătrâni şi asociaţiile de proprietari, mai au la dispoziţie mai bine de o săptămână pentru a depune dosare.
Valoarea programului, 75 de milioane de euro
În prima sesiune de finanţare, ce s-a derulat între 15 iulie şi 14 august, au fost depuse 151 de proiecte, ce se află acum în analiza comisiei de evaluare. Judeţul cel mai harnic a fost Vrancea, urmat fiind de Iaşi, Constanţa, Bacău şi Galaţi. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat că prima etapă a programului „Casa Verde“ a avut rezultate peste aşteptări, în condiţiile în care s-au primit aplicaţii ce solicită o investiţie de 100 de milioane de euro. Valoarea totală