Tânăra a fost singura elevă care a adus în judeţul Hunedoara, anul trecut, un premiu de la Olimpiada naţională la limba şi literatura română, faza naţională. Profil
Născută - 28.12.1993.
Studii - Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”, din Hunedoara.
Familie - O soră mai mare.
Ziua ei începe la şase dimineaţa şi include nu mai puţin de 12 sau chiar 13 ore de studiu: mai întâi sunt cursurile de la şcoală, apoi până la trei ore de efectuat teme pentru a doua zi şi trei-patru ore de citit, de plăcere. Pentru că este pasionată de literatură, oricine s-ar aştepta ca Miruna să înveţe într-o clasă cu profil uman, însă adolescenta spune că a ales să studieze la profilul real, pentru că astfel are mai multe oportunităţi în ceea ce priveşte opţiunea pentru studiile universitare.
„Deocamdată, nu am hotărât exact ce anume vreau să fac, dar nu mă deranjează să studiez şi ştiinţe realiste, pentru că mie îmi place matematica şi fizica. Aş putea să fac litere, la fel ca sora mea, dar nu exclud nici varianta de a încerca la medicină, pentru că mă atrage şi biologia”, a povestit Miruna. Hunedoreanca a obţinut, timp de doi ani consecutiv, începând din clasa a şaptea, menţiune la faza naţională a Olimpiadei de limba şi literatura română şi spune că este pasionată de proza fantastică.
Tolstoi şi Fitzgerald, lectură de plăcere
„Poezie nu am citit prea multă, mai degrabă proză şi îmi place mult cea fantastică, Mircea Eliade, spre exemplu, iar printre cărţile pe care le-am citit de curând se numără «Cel mai iubit dintre pământeni», a lui Marin Preda, «Marele Gatsby» de Scott Fitzgerald şi «Învierea», de Tolstoi”, a adăugat Miruna, care spune că, deocamdată, nu are probleme cu procurarea volumelor, pentru că tatăl ei are o bibliotecă suficient de mare, pe care a alcătuit-o cu pasiune, de-a lungul anilor.