Artistul se luptă neîncetat cu nepăsarea autorităţilor organizând expoziţii-semnal, precum cea deschisă acum la Palatul Voevodal Curtea Veche
Cu prilejul Zilelor Bucureştiului, pictorul Marin Răducu a organizat expoziţia “Ipostaze Medievale” la care a invitat să participe, cu lucrări, 55 de artişti plastici. Numărul lor nu a fost ales întâmplător, ci s-a dorit o asemănare cu numărul de ani, 550, sărbătoriţi de la prima atestare documentară a Bucureştiului.
“Am organizat acestă expoziţie în beciurile Palatului Voevodal, care este cel mai vechi, cel mai mare şi cel mai valoros din Bucureşti, pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra stării din ce în ce mai proastă în care se află acest monument”, a mărturist pictorul.
Îndrăgostit de iconografia românească medievală, Marin Răducu spune că se bate cu autorităţile, pentru orice monument istoric aflat în pericol. Şi, deşi lupta sa pare în zadar, el continuă, fără încetare, să sară în apărarea acestora.
“Don Quijote” din Teleorman
Născut în Pădurea Diliormanului, cunoscută ca “Pădurea Nebună” din Teleorman, pictorul Marin Răducu este mândru de provenienţa sa şi prin tot ce face i se pare că seamănă cu Don Quijote, din La Mancha.
„Precum celebrul cavaler rătăcitor, apărător al cauzelor nobile, şi eu am militat, pe parcursul timpului, pentru tot felul de cauze faţă de care autorităţile au arătat nepăsare. Mai întâi au fost copiii instituţionalizaţi, acum, sunt monumentele medievale”, spune artistul.
Despre actuala expoziţie-semnal de la Curtea Veche, afirmă că dacă nu-i va mişca pe cei responsabili, la anu’ va organiza o altă expoziţie-semnal, sub genericul „S.O.S.-Patrimoniul Medieval Românesc!”. “În 2010, tot de Zilele Bucureştiului, voi organiza o altă expoziţie, la care voi invita 56 de artişti. An de an, va fi altă expoziţie şi numărul nostru va creşte cu câte un artist