Cadrele didactice au ajuns în punctul de a le recomanda elevilor să nu mai vină la şcoală. Ieri, la şedinţa extraordinară a filialei judeţene a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au hotărât ca luni să intre în grevă generală.
„Recomandarea noastră este ca elevii să nu vină la şcoală. Totuşi, dacă vor veni, ei vor fi supravegheaţi de profesori fără să li se predea sau să fie ascultaţi", a declarat Liviu Pop, secretar general al FSLI, prezent la şedinţa care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor. Cei care vor lipsi nu vor primi absenţe. Oricum, nici note nu primesc, decât în agendele dascălilor, iar regulamentul le permite profesorilor să ia această măsură. „Forma de protest nu implică elevul, părintele sau procesul educativ. Orice părinte poate să întrebe profesorul ce note are copilul său, fiindcă acestea vor fi trecute pe agendă", a transmis Liviu Pop. Dacă nu vom încerca să protestăm, nu vom realiza nimic. Trebuie să fim uniţi", a declarat, ieri, în cadrul conferinţei judeţene SLSÎP, vicepreşedintele sindicatului constănţean, Mihai Contan.
Luni, cadrele didactice intră în grevă generală doar pentru o zi. Dar în cazul în care nu le sunt respectate revendicările, protestul continuă, iar de pe 16 noiembrie ar trebui să înceapă greva generală pe termen nelimitat. Pe de o parte, dascălii îşi cer drepturile şi se războiesc cu autorităţile, iar pe de alta, elevii numai carte nu fac în această perioadă de proteste. În judeţul Constanţa, aproximativ 7.600 de profesori fac parte din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ. În acest moment, procentul de participare la greva din 5 octombrie este de aproximativ 80%. Până pe 2 octombrie, liderii de sindicat trebuie să trimită tabelele cu situaţia finală din şcoli, astfel că numărul protestatarilor poate creşte.
Sediile PSD şi PD-L, pichetate de dascăli
Tot la şedinţa ex