Cornelia Ghişoi este prima Lady Chef a României şi a Europei de Sud-Est. Ca ea nu mai este un alt maestru în artă culinară. Nu femeie. A învins într-o lume în care se spune: "Bărbaţii sunt cei mai buni bucătari", deşi la cratiţă sunt mai mereu tot femeile.
Titlul abia câştigat n-a schimbat-o deloc. A rămas aceeaşi doamnă caldă, plăcută, deschisă şi oricând gata să-ţi mai spună un secret din multele descoperite într-o viaţă de muncă în bucătărie. Nu crede în secretele care ţin închisă uşa marilor maeştrii pentru publicul larg.
"Eu cred că dacă îţi dezvălui secretele te obligi să creezi ceva nou, să faci un pas înainte. Şi acesta este poate unul dintre cele mai importante lucruri din viaţa unui chef şi nu numai", a explicat pentru Jurnalul de Bucătărie Cornelia Ghişoi. După zile de nesomn şi muncă grea printre oameni care de prea multe ori n-au ghicit oboseala din spatele zâmbetului amabil, Cornelia Ghişoi te întâmpină cu căldură. Bucătăria este pasiunea ei de o viaţă.
"Dar fără susţinerea soţului meu n-aş fi reuşit. M-a susţinut necondiţionat, mereu. Şi îi mulţumesc. Am intrat în bucătărie la 16 ani. Am 25 de ani de muncă şi pasiune în domeniu. Asta e cheia succesului. Trebuie să iubeşti ceea ce faci. E o viaţă grea, o muncă ce începe dimineaţa şi se termină de multe ori în noapte", dezvăluie Cornelia Ghişoi.
Crede cu tărie că emoţia de a fi femeie, mamă şi soţie se trăieşte mai mult prin arta culinară şi că, după atâţia ani, locul de "lady chef" este unul binemeritat, câştigat oarecum în numele tuturor femeilor, cu atât mai mult cu cât rolul de a hrăni o familie revine de cele mai multe ori tot femeii. Or, asta înseamnă să pui şi suflet, spirit, subliniază Cornelia Ghişoi. Şi te mai îndeamnă joaca cu această idee să continui drumul şi să te gândeşti că poate acest fel de a găti ar putea delimita undeva bucătăria "mas