Cheltuielile de consum din Statele Unite au inregistrat in august cea mai mare crestere din 2001, indicand ca cea mai mare parte a economiei incepe sa revina din cea mai grava recesiune a ultimelor decenii, potrivit NewsIn care citeaza Bloomberg. Cresterea de 1,3% a depasit estimarile si a urmat unei cresteri de 0,3% in luna precedenta, care a fost, de asemenea, peste previziunile analistilor, a anuntat Departamentul Comertului.
Nivelul veniturilor a crescut cu 0,2% pentru a doua luna consecutiv, pe fondul incetinirii inflatiei.
Companiile auto printre care si General Motors, au beneficiat de programul de prime de casare in valoare de trei miliarde dolari. Estimarile legate de scaderea achizitiilor de autoturisme, de luna trecuta, arata ca astfel de ritmuri vor fi greu de sustinut, in contextul in care programele de stimuli expira si populatia se confrunta cu somajul in crestere si cu stagnarea veniturilor.
"Situatia nu este determinata numai de primele de casare, nivelul cheltuielilor revine si in alte sectoare. Pare sa fie o revenire lenta si constanta. Piata muncii este esentiala pentru a determina daca populatia va continua sa cheltuiasca in al patrulea trimestru", a declarat Chris Rupkey, economist in cadrul Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.
Economistii prevedeau ca nivelul cheltuielilor va creste cu 1,1%, dupa o crestere anuntata initial la 0,2% in luna precedenta, potrivit unui sondaj Bloomberg. Cheltuielile de consum din Statele Unite au inregistrat in august cea mai mare crestere din 2001, indicand ca cea mai mare parte a economiei incepe sa revina din cea mai grava recesiune a ultimelor decenii, potrivit NewsIn care citeaza Bloomberg. Cresterea de 1,3% a depasit estimarile si a urmat unei cresteri de 0,3% in luna precedenta, care a fost, de asemenea, peste previziunile analistilor, a anuntat Departamentul Comertului.