Preocuparea pentru un mediu înconjurător sănătos i-a cuprins şi pe funcţionarii publici. Campania declanşată de ziarul „Adevărul de Seară”, privind posibilităţile de reciclare a hârtiei, s-a oprit la porţile instituţiilor publice orădene.
CITEȘTE ȘI
Cum pot orădenii să recicleze hârtia
Reciclarea hârtiei este o afacere păguboasă
O parte a funcţionarilor publici colectează selectiv deşeurile. „De la instalarea noii conduceri a Judecătoriei Oradea s-a dat dispoziţia colectării selective a hârtiei. Lunar, întreaga cantitate se va preda spre reciclare unui operator. Deocamdată nu am cunoştinţă ca vreun operator să accepte cantităţi mici de hârtie”, a spus Cristian Danileţ, purtător de cuvânt al Judecătoriei Oradea. O altă instanţă din Oradea a predat deja unui operator zeci de tone de hârtie reciclabilă. „În Tribunal, hârtia nu se colectează selectiv, însă periodic se verifică arhiva. Există dosare care au ieşit din termenul prevăzut de lege pentru păstrare şi acestea pot fi predate spre reciclare. Am predat la Remat 36 de tone pentru care am încasat 36 lei”, a declarat Cristian Monenci, vicepreşedintele Tribunalului Bihor. „Cele 36,1 tone de hârtie s-au adunat în opt ani, 2000-2008”, ne-a spus doamna Felicia, funcționar public în cadrul arhivei Tribunalului. În luna aprilie 2009, întreaga cantitate de hârtie a fost predată spre reciclare.
Buletinele de vot, trimise la reciclat
Joi dimineață, unul dintre șoferi a transportat către Amur System 5260 kilograme de hârtie reprezentând buletine de vot. La Judecătoria din Oradea, hârtia se colectează selectiv. Pe parcusul a 30 de zile s-au adunat trei saci de hârtie. “Lunar întreaga cantitate se va preda spre reciclare unui operator. Deocamdată nu am cunoștință ca vreun operator să accepte cantități mici de hârtie” ne-a spus Cristian Danileț, purtător de cuv