Presa economică de azi scrie despre secretul bugetarilor, despre apariţia primelor semnale ale relansării economice sau taxa progresivă pe care Ministerul Sănătăţii vrea să o impună. Printre alte subiecte, se ieftineşte luxul, iar analiştii germani sunt mai încrezători în economia românească şi decât instituţiile autohtone. Revista presei sportiveRevista presei mondeneRevista presei internaţionaleRevista presei interne
Secretul bugetarilor a fost dezvăluit: unul din trei e şofer, casier sau secretară . Din cei 1,38 de milioane de bugetari, aproximativ 500.000 ocupă poziţii de şofer, grefier, secretară, referent sau arhivar. Doar jumătate din salariaţii bugetari sunt profesori, medici, poliţişti, militari sau magistraţi, respectiv 680.000 de oameni, adică cei care livrează efectiv un serviciu în România, restul angajaţilor de la stat susţinându-i pe aceştia prin servicii de suport, scrie Ziarul Financiar.
FMI reduce nota de plată a crizei financiare. Fondul Monetar Internaţional şi-a redus estimările privind pierderile legate de credite şi investiţii cu 15%, la 3.400 miliarde de dolari, invocând îmbunătăţirea pieţei creditului şi apariţia primelor semnale ale relansării economice, scrie Standard Money.
Sănătatea a ajuns la fundul sacului . Statul cere bani de la producătorii de medicamente. Ministerul Sănătăţii vrea să impună o taxă progresivă - între 5% şi 11% - pe cifra de afaceri obţinută de “producători sau deţinători de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor”, în funcţie de volumul vânzărilor în sistem de compensaţie sau gratuitate, scrie Money .
Se ieftineşte luxul . Potrivit noului Cod Fiscal, iahturile, parfumurile, blănurile şi bijuteriile s-ar putea ieftini odată cu eliminarea accizei. Totodată, termenul limită pentru depunerea declaraţiei de venit va fi extins până pe 25 mai, scrie Curierul