Dupa ce ministrul comunicatiilor si societatii informationale Gabriel Sandu “prezicea” ca pana la sfarsitul anului vor fi inaugurate 20 de servicii electronice care sa asigure o conexiune mai buna intre cetatean si autoritatile publice, consilierul sau, Andrei Savulescu, iese in fata cu un nou obiectiv – acela de a lansa circa 300 de servicii electronice de guvernare, de aceasta data in 2011.
Potrivit consilierului lui Gabriel Sandu, “in 2009 a fost creat un nucleu pentru o strategie a societatii informationale locale”.
“In 2011 deja, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale isi asuma aproximativ 300 de servicii electronice de guvernare, de importanta mai mica sau mai mare”, a adaugat Andrei Savulescu, director general al Directiei pentru Politici si Programe in Domeniul Societatii Informationale, prezent la a doua editie a evenimentului IDG dedicat solutiilor IT&C pentru zona de eGovernment.
Altfel spus, precedentul urmeaza sa fie creat dupa ce se va da drumul celor 20 de servicii electronice. In acel moment, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) va asigura comunicatiile intre Guvern si autoritatile publice locale, iar cetatenii vor putea intra mai usor in legatura cu autoritatile locale.
“Strategia actuala a MCSI privind proiectul e-Romania este transversala si creata dupa modelul Ungariei. Au existat initiative de acest gen si inainte, insa, din anumite motive, Romania se afla din acest punct de vedere pe ultimele locuri in Uniunea Europeana”, arata Savulescu.
El mentioneaza faptul ca strategia in cauza va fi sustinuta de niste eforturi (investitii materiale) din partea fiecarui minister.
In plus, consilierul ministrului Gabriel Sandu a spus ca a invitat o serie de “vreo 150 de firme” din baza de date a MCSI sa ajusteze punctele strategice incluse pe lista programului e-Romania.
“Asadar, strategia propu