Parcul Unirii. Stop. 1-4 octombrie. Stop. Cea de-a treia ediţie a Bucharest Food Festival. Stop. O sărbătoare gastronomică în oraşul lui Bucur, de care ne bucurăm de ceva vreme. Aşa că nu rataţi întâlnirea cu 100 de feluri de mâncare, de la cele tradiţionale la cele exotice, produsele alimentare tradiţionale şi ecologice.
Nu vor lipsi nici bunătăţi din Franţa, Ungaria, Italia şi Republica Moldova. Ca şi la ediţiile trecute, recordurile nu se vor lăsa aşteptate: cea mai lungă pizza din lume (peste 500 de metri) şi cea mai mare ciorbă de burtă din lume, care va avea peste 1.000 de litri. Pe parcursul întregului eveniment vor avea loc demonstraţii culinare interactive şi degustări. Maeştri bucătari Horia Vârlan, Jerome Duport şi mulţi alţii nu vor evita să împărtăşească celor prezenţi secretele lor culinare, iar cei interesaţi de bucătăria fără foc au ocazia să afle reţete gustoase.
Surprizele nu se opresc aici: concursuri cu publicul, tombolă cu premii, concerte de muzică bună vor însoţi permanent festivalul.
REŢETE DE ATUNCI ŞI DE ACUM
Jurnalul de bucătărie a însoţit Festivalul la toate cele trei ediţii, prin trei workshopuri. La prima ediţie, tema a fost "Există sau nu bucătărie tradiţională românească", la cea de-a doua: "550 de ani de gastronomie pe malurile Dâmboviţei - de la bulzul lui Bucur la burgerul lui Bill", iar la ediţia aceasta seminarul va continua pe ideea "Bucătăria românească ieri şi azi". Specialiştii vor explica dacă reţetele de altădată, atât de hrănitoare şi savuroase, sunt potrivite modului de viaţă actual.
EDIŢII DE SUCCES
Prima ediţie a Bucharest Food Festival s-a desfăşurat în perioada 16-19 octombrie 2008 în Parcul Unirii. Peste 25 de restaurante cu specific românesc, italian, unguresc, indian, german, franţuzesc, chinezesc, grecesc, spaniol, japonez, brazilian şi argentinian au pro