Reprezentanţii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava supraveghează atent starea de sănătate a elevilor. Triajul epidemiologic se realizează semestrial, dar medicii şcolari şi
Reprezentanţii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava supraveghează atent starea de sănătate a elevilor.
Triajul epidemiologic se realizează semestrial, dar medicii şcolari şi asistentele, cu ajutorul cadrelor didactice, supraveghează zilnic elevii, pentru a preveni o eventuală epidemie de gripă porcină. Orice elev care tuşeşte este imediat îndepărtat din colectiv şi este reprimit la ore abia când există certitudinea că nu mai reprezintă un pericol pentru răspândirea virusului.
Suspiciune la Câmpulung
Un medic infecţionist din Câmpulung Moldovenesc a sesizat DSP Suceava, luni, că o elevă de liceu prezenta simptome de gripă A H1N1. Reprezentanţii instituţiei s-au deplasat imediat pentru a recolta probe atât de la elevă, cât şi de la doi colegi cu care aceasta a intrat în contact. Marţi au fost recoltate probe de la alţi doi colegi care prezentau aceleaşi simptome.
Infecţiile respiratorii, atent monitorizate
Dacă rezultatul probelor trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti va confirma suspiciunea de gripă porcină, activitatea în clasa respectivă va fi suspendată, cei 29 de elevi urmând să fie trimişi acasă. În urma controalelor efectuate de medici în şcoli şi licee au fost descoperiţi 709 copii cu angine, 284 cu păduchi şi 77 cu râie. Aceşti elevi au primit tratament gratuit. Numărul total de copii de la şcolile din judeţul Suceava este de 114.852 şi până ieri au fost verificaţi 109.956 elevi.
„În cadrul acestui triaj epidemiologic s-a pus accentul pe depistarea infecţiilor respiratorii acute dat fiind contextul epidemiologic mondial“, a spus doctorul Alexandru Lăzăreanu, şeful DSP Suceava.