Aurora Liiceanu este cel mai cunoscut şi mediatizat psiholog din România, doctor în Psihologie, expert în Antropologie şi Psihologie socială. A ocupat locul 5 în topul „Capital” al femeilor de succes. Puţini ştiu însă că în anii '80, după ce a făcut parte din Meditaţia Transcendentală, Aurora Liiceanu a fost obligată de regim să lucreze ca muncitor necalificat, ajungând să fie recunoscătoare pentru un post femeie de serviciu la grădiniţa fabricii Suveica.
Aurora Liiceanu este cel mai cunoscut şi mediatizat psiholog din România, doctor în Psihologie, expert în Antropologie şi Psihologie socială. A ocupat locul 5 în topul „Capital” al femeilor de succes. Puţini ştiu însă că în anii '80, după ce a făcut parte din Meditaţia Transcendentală, Aurora Liiceanu a fost obligată de regim să lucreze ca muncitor necalificat, ajungând să fie recunoscătoare pentru un post femeie de serviciu la grădiniţa fabricii Suveica. La insistenţa editorilor, Aurora Liiceanu a publicat volumul „Prin perdea”, în care vorbeşte despre cele mai importante episoade din viaţa sa, din perioada studenţiei până în anii postdecembrişti.
capital.ro: Vorbiţi-ne despre cartea pe care aţi lansat-o.
Aurora Liiceanu: Am încercat să pornesc de la întrebarea pe care mi-am pus-o, dacă evenimentele importante din viaţa noastră şi pe care le păstrezi în memorie depind de meseria pe care o ai, pentru că psihologia este o meserie care poate nu e atât de dificilă când te raportezi la alţii, dar e mai dificilă cand te raportezi la tine. Şi, din această perspectivă, m-am gândit că toţi învăţăm că anumite evenimente în viaţă sunt foarte importante, cele mari produc tranziţii şi fac să se schimbe identitatea.
Dar socialul ne influenţează astfel încât să ţinem toţi cont de aceleaşi lucruri, cum ar fi căsătoria, maternitatea sau moartea. Până la urmă, mi-am dat seama că memoria este d