Specialiştii în resurse umane vă spun care sunt paşii pe care trebuie să îi urmaţi pentru a deveni antreprenor în această perioadă de criză. Comisia Europeană, DG Întreprinderi şi Industrie premiază cele mai bune iniţiative de promovare a spiritului antreprenorial.
În acest articol, vă vom prezenta primii paşi pe care trebuie să îi urmaţi în antreprenoriat, mai ales în cazul în care aveţi un şef care nu vă apreciază la justa dumneavoastră valoare. Potrivit site-ului www.e-antreprenor.ro, pentru a vă deschide o afacere nu aveţi nevoie de conturi însemnate în bănci şi nici de diplome de doctorat sau masterat, ci mai degrabă de hotărâre, putere de muncă, voinţă şi încredere în ideea pe care vreţi să o puneţi în practică. Prima problemă de care se lovesc „potenţialii antreprenori“ este că în scurt timp constată că este mai greu decât credeau. În aparenţă, a fi propriul şef pare simplu, dar, de cele mai multe ori, trebuie să munciţi mult mai mult pentru a avea propria afacere. Potrivit aceluiaşi site, primul obstacol, în cazul în care hotărâţi să vă deschideţi o afacere, îl constituie prietenii. Paradoxal, aşa este. Cei mai mulţi vă vor descuraja şi veţi ajunge să purtaţi un adevărat război psihologic.
Principalii paşi pe care trebuie să îi urmaţi pentru a vă deschide o afacere sunt următorii: hotărâţi-vă să deveniţi antreprenor, găsiţi ideea pe care vreţi să o puneţi în practică, analizaţi-o sub toate aspectele, căutaţi potenţiali parteneri, în cazul în care consideraţi că aveţi nevoie; puneţi pe hârtie un mic plan de afaceri; aplicaţi o strategie de marketing potrivită ideii; treceţi la implementarea proiectului. Specialiştii de consiliere ai site-ului Wall-Street au sintetizat cele mai importante idei şi sfaturi ale antreprenorilor şi managerilor români. În primul rând, specialiştii vă recomandă să continuaţi să învăţaţi, experienţa fiind extrem d