Dacă nu organizează alte alegeri pentru rector, care să fie confirmate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), şi nu-i „retrogradează” pe dascălii care şi-au obţinut ilegal titlurile, Universitatea „Spiru Haret” (USH) nu va mai primi drept de ştampilă cu antetul MECI pentru diplomele studenţilor care au absolvit în 2009. Sursa: EVZ
Aceasta este una dintre prevederile unui ordin semnat de ministrul Ecaterina Andronescu şi publicat, acum două zile, în Monitorul Oficial. Actul reglementează şi metodologia prin care studenţii care au urmat cursurile USH în perioada 2005-2008, la învăţământ la distanţă sau frecvenţă redusă, se pot transfera la toate instituţiile acreditate, de stat sau private.
Ordinul îi dă şi un răgaz USH: până la sfârşitul anului, universitatea va putea folosi ştampila cu antetul Ministerului Educaţiei şi Tineretului, adică cu denumirea anterioară a instituţiei.
Reprezentanţii MECI spun însă că nu au intenţionat să avantajeze „Spiru Haret”, ci să-i ajute pe studenţii cărora alte instituţii de învăţământ superior le-au închis uşa în nas, anul acesta, când au vrut să se înscrie la masterat. „E vorba de egalitate de şanse. Asta, pentru că au fost universităţi care nu i-au primit pe studenţi pe motiv că nu aveau cadrul legal”, a explicat Gabriel Ispas, şeful Departamentului Juridic al MECI.
Mai multe instituţii de învăţământ din Capitală şi din ţară au hotărât, în vară, să nu accepte tineri de la USH până când nu se clarifică situaţia acestei instituţii. „În vara aceasta, am numit o persoană care să verifice fiecare dosar de la «Spiru » în parte. Avem şi studenţi pe care nu i-am primit pentru că nu erau în regulă, dar am şi acceptat o sută, două de tineri de la USH”, a explicat Paul Dobrescu, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.
Reprezentanţii USH a