Muncitori, utilaje, zgomot, praf şi nervi, cam de asta au parte atât şoferii, cât şi arădenii care locuiesc pe strada Scărişoara din municipiu. Încă de la primele ore ale dimineţii, muncitorii angajaţi pentru lucrările de modernizare a străzii Scărişoara din Arad se apucă de treabă. Utilaje, indicatoare de semnalizare a lucrărilor, gropi, şanţuri şi mult praf, cam aşa se poate descrie în doar câteva cuvinte peisajul de zi cu zi al străzii.
Şoferii care ajung pe Scărişoara au nervii întinşi la maximum, în condiţiile în care viteza maximă cu care se poate circula nu depăşeşte 15 kilometri la oră.
Şoferii evită strada
„De acum înainte, o să încerc pe cât posibil să evit strada Scărişoara. Am văzut că s-au demarat de câteva săptămâni nişte lucrări de modernizare a şoselei, a bordurii şi cred că se schimbă şi ţevile subterane. În fiecare zi e dezastru pe aici. Mult praf, gropi greu de evitat şi nu pot să merg decât în treapta întâi de viteză. Zilnic am de străbătut câţiva kilometri prin oraş pentru că sunt şofer de meserie. Mărturisesc cu mâna pe inimă că traficul în Arad este o adevărată aventură din cauza şantierelor create”, a spus Răzvan Chirilă, şofer.
Şosea blocată pe aproximativ doi kilometri
Lucrările se întind pe aproximativ doi kilometri. Strada plină de praf şi utilaje îi nemulţumeşte mai ales pe arădenii care locuiesc aici. „Nu pot să deschid geamul decât după ora 23.00, căci îmi intră tot praful în casă. În plus, cât e ziua de lungă, zgomotul creat de utilaje şi de muncitori nu ne lasă să ne odihnim. Ne-am cam săturat pentru că în ultimele săptămâni nu am mai avut parte de linişte. Mizeria ne deranjează cel mai mult. Într-adevăr, după ce vor fi finalizate lucrările, o să avem o stradă de invidiat. Dar, până atunci însă mai avem mult de aşteptat”, a spus Mărioara Vancia, locatară.