Odata cu venirea sezonului de toamna, corpul vostru resimte puternic schimbarile bruste de temperatura.
De aceea, in aceasta perioada, trebuie sa fiti mai atenti la ceea ce mancati, la numarul de calorii pe care le consumati si la cat de bine va vitaminizati organismul.
Atunci cand este frig, corpul are tendinta de a se autoapara, asimiland si pastrand mai mult timp compusii chimici din alimente in organism.
Pentru a avea aportul zilnic necesar de fibre si vitamine, este esential sa mancati fructe. Iar cum toamna aveti o gama larga de fructe si legume din care puteti alege, Health.com va sugereaza care sunt cele mai bune fructe de sezon.
1. Merele. Pot constitui atat o gustare cat si un fel de mancare, daca stiti sa le folositi la gatit. Contin foarte multi antioxidanti, iar un mar contine 4 grame de fibre, esentiale pentru organism.
2. Grepfrut. Consumat ca atare sau sub forma de suc natural, acesta contine mult de 75% din doza zilnica recomandata de vitamina C. De asemenea, reprezinta o sursa de licopen. Pentru o reteta delicioasa, combinati-l cu avocado si creveti.
Au avantajul ca pot fi gasite din septembrie si pana in aprilie.
3. Kiwi. Folositi acest fruct dulce pentru a adauga o aroma tropicala la retete voastra. Il puteti combina cu portocale si ananas pentru o salata de fructe excelenta.
Kiwi contine mai multa vitamina C decat o portocala si reprezinta o buna sursa de potasiu. Se pot gasi din septembrie si pana in martie.
4. Perele. Pot fi consumate ca atare dar sunt delicioase pregatite la cuptor. Sunt o foarte buna sursa de vitamina C si se gasesc in perioada august-februarie
5. Mandarinele. Aceste citrice sunt revigorante in zilele de toamna. O reteta excelenta include mandarine, migdale si miere. Sunt o buna sursa de vitamina C si de bet