Grupul financiar belgian KBC ar putea renunţa la unele active din România şi Bulgaria, în cadrul unui program de reorganizare prezentat miercuri Comisiei Europene, potrivit publicaţiei online Trends.be, preluată de Mediafax. "Banca ar putea lua în considerare cedarea anumitor active nestrategice din România şi Bulgaria, având în vedere că a scos deja la vânzare 34% din acţiunile băncii slovene NLB, dar pentru care nu a găsit cumpărători", a declarat analistul băncii Degroof I
Grupul financiar belgian KBC ar putea renunţa la unele active din România şi Bulgaria, în cadrul unui program de reorganizare prezentat miercuri Comisiei Europene, potrivit publicaţiei online Trends.be, preluată de Mediafax.
"Banca ar putea lua în considerare cedarea anumitor active nestrategice din România şi Bulgaria, având în vedere că a scos deja la vânzare 34% din acţiunile băncii slovene NLB, dar pentru care nu a găsit cumpărători", a declarat analistul băncii Degroof Ivan Lathouders.
Grupul a prezentat miercuri Comisiei Europene (CE), pentru aprobare, un plan de afaceri pe cinci ani, autorităţile europene urmând a se decide până la sfârşitul acestui an.
KBC a anunţat că va încerca să se dezvolte în continuare în Europa Centrală şi de Est şi că nu intenţionează să majoreze capitalul pentru a rambursa un ajutor de şapte miliarde de euro primit de stat, transmite Reuters.
Centrul Europei, mai puţin riscant
Preşedintele executiv al grupului, Jan Vanhevel, consideră că profilul de risc al statelor în care KBC este prezent, în principal în Cehia, Polonia, Ungaria şi Slovacia, este mai redus decât în ţările baltice, Balcani sau pieţele foste sovietice, unde nu desfăşoară operaţiuni de amploare.
El a indicat că nivelurile creditelor neperformante cresc în regiune, însă pierderile pot fi acoperite de provizioane, iar banca discută cu CE o serie de v