* peste 80 de copii vin zilnic la grădiniţă, într-o clădire care a început să se surpe * localul, construit în 1962 de fostul CAP, are o hrubă dedesubt şi a fost folosit ca sală de mese şi cămin pentru copiii sătenilor
Clădirea Grădiniţei din comuna Ciocile este în pericol de a se prăbuşi peste copii. Educatoarele se tem să mai intre la clasă, speriate că un cutremur ar putea provoca o mare nenorocire. Cu toate acestea, zilnic, aproape o sută de suflete, copii şi educatoare, înfruntă acest pericol şi vin la grădiniţă. Primăria nu a găsit o soluţie pentru a rezolva problema, unitatea fiind pe lista de aşteptare pentru a intra într-un program de finanţare de către Guvern, cu sprijin de la Banca Mondială. Din cauză că este amplasată pe o hrubă, clădirea a început să se surpe, pereţii au crăpat, tavanul s-a curbat, geamurile nu se mai închid. În aceste condiţii, 81 de copii, împărţiţi în 4 grupe, se joacă zilnic, învaţă poezii sau cântecele, fără să ştie că îi pândeşte un pericol. "Am investit în mobiler nou, grădiniţa arată ca o căsuţă din poveşti, cu tot felul de personaje pictate pe pereţi, cu dotare corespunzătoare copiilor. Păcat că nu am reuşit să reabilităm sediul, aşteptăm să fie prins pentru finanţare de la Banca Mondială", a spus Elisabeta Sobaru Coman, primarul comunei Ciocile.
De altfel, aceasta este o problemă întâlnită la mai toate clădirile din comună, fie că sunt sedii ale unor instituţii sau casele localnicilor. "Tot satul este plin de gropi de bucate, cum se zicea înainte. Iar acum, orice casă faci, ba se lasă de un colţ, ba se crapă, tot timpul trebuie să repari", a precizat primarul. Şi clădirea şcolii din comună, unde învaţă elevii din clasele V-VIII, care a fost reabilitată recent, a suferit de aceeaşi "boală". "Ne aşteptam să fie o groapă, dar nu era, constructorii au găsit un zid de cărămidă dedesubt, dar pământul era tasat.