Patronii parcurilor de dezasamblări auto pot câştiga chiar şi 15.000 de euro lunar, în funcţie de cererea de pe piaţă. Investiţia minimă într-un parc de dezmembrări auto este de cel mult 15.000 de euro, iar suprafaţa minimă trebuie să fie de cel puţin o mie de metri pătraţi. În prezent, în România există, oficial, 219 unităţi service care dezmembrează autovehicule scoase din uz. Totuşi, numărul acestora este cu mult mai mare pentru că foarte multe persoane nu-şi declară afacerea.
De multe ori “parcul auto” se află chiar în curtea celui care administrează “afacerea”. Totuşi, investiţia într-un parc auto de dezmembrări nu te lasă cu gaură în buget. Cel mult 20.000 de euro, investiţia iniţială şi o suprafaţă de cel puţin 1.000 de metri pentru desfăşurarea activităţii în condiţii optime.
Cheltuieli mici, venituri frumoase
Câştigurile lunare nu sunt astronimice, dar nici nu te lasă să mori de foame. Între 5.000 de euro şi 20.000 de euro, în funcţie de cererea de pe piaţă.
Mulţi dintre cei care deţin astfel de unităţi susţin că, şi pe timp de criză, afacerea este bănoasă. Profiturile aduse de astfel de afaceri sunt destul de consistente, în condiţiile în care costurile cu plata salariilor şi utilităţilor sunt minime. Pe langă faptul că este profitabilă, afacerea este cat se poate de simplă.
Cumperi, din ţară sau străinătate, maşini vechi, abandonate sau distruse, la preţuri modice şi se valorifică apoi piesele rămase în funcţiune. La dezmembrări auto găseşti absolut orice. De la componentele de caroserie utilizabile pană la piese de motor sau electrice.
Ştefan, co-proprietar la parcul de dezmembrări Autobass, nu ştie dacă va mai menţine activitatea, pentru că nu mai are bani pentru finanţare. “Am doar două sute de metri de teren şi nu am loc suficient pentru a depozita maşini”, spune Ş