Bogdan Badulescu e un editor vechi, de prin 1969, meserie pe care si-a continuat-o cu intermitente si dupa 1990. A tradus mult, a infiintat o editura, Levant, si si-a dat pe fata pasiunea pentru Caragiale. In ultimii ani, Levant n-a mai trait decat pentru manifestarea acestui interes, fie, pe de o parte, in reeditari ale scrierilor caragialiene, fie, pe de alta parte, prin tiparirea unor lucrari originale, semnate Bogdan Badulescu, care il au in centrul lor pe Caragiale. Acestea din urma sunt de un interes iesit din comun si e mare pacat ca volumele sunt atat de prost difuzate si ca, mai ales, nu sunt citite.
Comedia "Interesul poarta fesul!" din 2003 exploateaza teme si personaje din comediile si schitele caragialiene, puse in relatie dramatica cu personaje inedite; dintre acestea din urma, Iancu Caragea (un alter ego al scriitorului) si Popa Sisoe (proiectie literara a lui Creanga) detin pozitii-cheie in dinamica actiunii, alaturi de Mitica Dumitrescu, un Jupan Dumitrache evoluat pe scara sociala, aspirant la deputatie. Comedia asimileaza pasaje din schitele lui Caragiale, povestirile lui Creanga si din alte surse literare si e un exercitiu de intertextualitate.
"Calul dracului" (2007) e o surprinzatoare initiativa editoriala. E o antologie cu un subtitlu provocator ("Povestiri si istorioare erotice si pitoresti") in care sunt incluse, pe langa proze de larga circulatie, alte cateva putin cunoscute publicului larg sau chiar necunoscute, aparute in revista "Moftul roman" sau, una, postum.
"Mitica si nenea Iancu la Berlin" (2006) este un roman documentar (semnat impreuna cu Olga Rusu) care reconstituie dialogul la distanta al scriitorului cu amicii, cunoscutii si colaboratorii sai, alcatuit din epistole trimise sau primite de Caragiale, pasaje din scrierile sale literare, evocari ale altor personaje implicate in poveste, flash-ur