Ziarele locale scriu astăzi despre motivele pentru care infracţionalitatea din Cluj a crescut, dar şi despre modul în care Cluj-Napoca a devenit "micul Tunis". De asemenea, puteţi afla detalii despre noul şef al secţiei comerciale a Înaltei Curţi de Casaţie, clujeanul Gheorghe Buta.
Clujeanul Gheorghe Buta, preşedinte la Înalta Curte. Gheorghe Buta a fost propus printr-o hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii în funcţia de preşedinte al Sectiei comerciale a Înaltei Curţi de Casaţie pentru următorii trei ani, iar preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcţie a lui Buta. Detalii în Monitorul de Cluj.
Zona Metropolitană creşte numărul de infracţiuni. Comunele aflate în vecinătatea Clujului sunt cele mai periculoase din judeţ, arată statisticile poliţiei, iar numărul poliţiştilor este prea mic. Furturile din locuinţe şi cele din societăţile comerciale, infracţiunile de circulaţie, dar şi lovirile şi distrugerile sunt la ordinea zilei în comunele Baciu, Floreşti şi Apahida, comune limitrofe oraşului Cluj-Napoca şi care au cunoscut anul trecut o puternică dezvoltare imobiliară, se arată într-o statistică prezentată de Ziua de Cluj.
Clujul a devenit micul Tunis. Comunitatea tunisiană din Cluj-Napoca este cea mai mare din ţară, informează Foaia Transilvană. Potrivit statisticilor, în judeţ există, la ora actuală, 879 de tunisieni, ceea ce înseamnă 85% din totalul existent pe întreg teritoriul României. Odată cu începerea anului universitar, reprezentanţii autorităţilor clujene se aşteaptă ca acest număr să mai crească.
Biserica a intrat în era electronică. Până în 3 octombrie clujenii pot admira exponatele Târgului Internaţional de Veşminte, Icoane, Cărţi şi Obiecte Bisericeşti, deschis la Expo Transilvania. Printre cele mai “exotice” produse se numără o toacă electrică, clopote automatizate comandate prin telefon mobil