Cea de-a doua peliculă din seria „Twilight“, care se lansează la 20 noiembrie, este deja înconjurată de o atmosferă cu vag parfum de controversă. Aşteptarea plină de nerăbdare a „Lunii Noi“ a fost recent impulsionată de anunţarea formaţiilor care contribuie la coloana sonoră a filmului. Spre marea uimire a popoarelor, pe lista publicată pe site-ul oficial al Stephaniei Meyer (autoarea „vinovată“ de romanele care stau la baza ecranizării) apar numai trupe şi artişti „indie“ (independenţi).
Numele ilustre care fac oficiile sunt: Thom Yorke, exponentul formaţiei Radiohead, Muse, The Killers, Death Cab For Cutie, Bon Iver, Ok Go, Editors, Band Of Skulls, Alexandre Desplat, Lykke Li, Anya Marina, Black Rebel Motorcycle Club, Hurricane Bells, Sea Wolf şi Grizzly Bear.
Alăturarea de contribuţii este cel puţin bulversantă (deşi din motive complet diferite), atât pentru fanii „hard-core“ ai artiştilor independenţi, cât şi pentru adepţii „fundamentalişti“ ai seriei „Twilight“. Primii se văd oarecum privaţi de exclusivitatea subversivă pe care o promovează muzica „indie“, îndeobşte mai conceptuală, mai densă, mai încărcată de mesaj şi – în general – perfect indigestă şi incomprehensibilă pentru categoriile care pleacă urechea la producţiile mai comerciale.
Cea de-a doua categorie, mult mai eclectică din punct de vedere al mediei de vârstă şi, în mod evident, orientată spre romantism, riscă să rămână pur şi simplu nedumerită... „din principiu“ (dar are şansa să treacă fără prea mari traume peste acest impas, furată de intriga înţesată de amorurile imposibile şi conflictele de interese ale personajelor vampiro-vârcolaco-umanoide).
Soundtrack-ul „Lunii Noi“ consemnează o repetare a istoriei: şi în cazul primei pelicule a seriei, „Twilight“ (2008), trupe precum Radiohead sau Muse, care întrunesc nu doar aprecierea aproape „rel