Eleva Raluca Turc este preocupată de programare, inginerie, soarta educaţiei şi problemele elevilor, un adevărat preşedinte. Reprezintă vocea elevilor în sistemul de învăţământ mureşean, are proiecte şi preocupări ce-i vor garanta succesul.
“De mică am avut inclinaţie spre partea tehnică, cred că şi tatăl meu a avut o influenţă asupra mea, el activează în domeniul ingineriei, aşa că de când m-am născut am avut un laptop în preajmă”, spune Raluca. Totuşi a fost la prima olimpiadă naţională la limba şi literatura română, în clasa a VII-a.
“Trebuia să aleg română sau matematică şi atunci am ales româna. Nu mi-a părut rău căci mi-am dat seama ce nu vreau să fac. Am nevoie de lucruri concrete, pe care să mă pot baza”, a explicat eleva.
A ales apoi să studieze la Colegiul Naţional Unirea pentru că în opinia sa formează un om complet. “Unirea m-a schimbat destul de mult, m-a deschis foarte mult, cred că e o politică a profesorilor: încureajează spre studiu dar au grijă şi de timpul liber al elevilor, de activităţile extra curriculare, de viaţa socială”, a mai spus Raluca.
După mai multe premii la olimpiade în clasele VII, VIII, IX, la un moment dat a simţit nevoia să se implice şi în alte activităţi.
Preşedinte de CJ
A concurat pe bază de proiect şi a câştigat funcţia de vicepreşedinte al consiliului elevilor pe şcoală, iar apoi a reuşit să obţină şi un mandat ca preşedinte al Consiliului Judeţean al elevilor. Organizaţia este una cu rol consultativ în subordinea ministerului de resort şi are o structură piramidală, cu reprezentanţi în fiecare şcoală. “Elevii trebuie să aibă o voce pe care o mijloceşte consiliul, se iau tot felul de iniţiative care să completeze golurile din programa şcolară”, explică Raluca.
Priorităţile sale se bazează pe direcţii de acţiune precum comunic