Pizzerile din oraş atrag cu pizza facută după reţete italieneşti sau cu adaos de ingrediente româneşti. Cele mai cunoscute pizzerii din oraş sunt Lordinu şi Tonight. Dacă ai chef să mănânci o pizza bună e timpul să dai o tură prin pizzeriile din oraş. Cel mai cunoscut produs gastronomic italian este şi cel care l-a determinat pe Regele Ferdinand din Napoli, prin 1780, să se deghizeze în om de rând şi să meargă într-un cartier mărginaş din oraş pentru a se înfrupta din mâncarea interzisă la curtea regală.
Printre primele pizzerii din oraş
La Pizzeria Lordinu puteţi alege din 36 de sortimente de pizza, de diferite dimensiuni,mini, normal şi gigant. Preţurile acestora variază, la fel ca şi dimensiunile, de la 13 şi până la 29 de lei. Pentru cei care s-au săturat de sortimentele tradiţionale, au fost introduse pizza cu fructe de mare, pizza rustic şi alte 13 sortimente.
Lordinu funcţionează la Bistriţa de 12 ani, iar pe cartea sa de vizită scrie că este a doua firmă care a îndrăznit să le propună bistriţenilor să mănânce în stil italian. În ceea ce priveşte calitatea produselor, o recomandă numărul comenzilor onorate. „Bistriţenii ar trebui să aleagă Lordinu pentru calitatea produselor, seriozitatea cu care tratăm fiecare client şi promptitudine. Anul acesta am ajuns la un milion de pizza livrate la dimiciliu, asta în afară de cele servite la restaurant“, spune Dinu Şoaptă proprietarul pizzeriei. Pizzeria Tonight a venit la Bistriţa acum trei ani cu propuneri îndrăzneţe.
La fel cum în restaurantele franţuzeşti nu se serveşte şpriţ, la Tonight nu se serveşte ketchup. „La noi se mănâncă pizza pentru gust, nu de foame. Noi suntem de părere că ketchup-ul nu face decât să strice gustul, produsul are suficient suc propriu făra să mai fie nevoie de ketchup“, spune Traian Ogăgău proprietarul pizzeriei.
O altă propunere a loca