Şase studenţi care doreau să îşi vândă locul de cămin au fost prinşi de către comisia de control a cazărilor.
Cazarea studenţilor în cămine a dat startul anului universitar şi a avut loc din 25 septembrie până în 1 octombrie. Luarea în primire a locurilor distribuite nu a fost lipsită de probleme şase studenţi fiind sancţionaţi pentru că îşi comercializau locul.
Regulamentul intern de funcţionare a căminelor din Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) prevede că studentul în cauza îşi pierde dreptul de a mai primi vreodată loc în cămin, iar locul său revine pe lista de redistribuiri.
a fost şi în acest an prezentă în comisie şi a supravegheat buna desfăşurare a cazarilor din Complexul “Hasdeu”.
“Comisia OSUBB s-a ocupat de cazarea studenţilor în caminul numarul 1 şi a fost cea mai rapidă cazând 200 de persoane în timp ce celelalte cămine nu reuşiseră nici jumătate. “declară membrul OSUBB Cristina Cioltea
Cristina ne-a dazvăluit şi două situaţii amuzante, “dar şi obositoare”, spune aceasta. “Spre exemplu un tată nervos că fiica sa nu-şi recapată frigiderul de anul trecut a facut scandal, iar administratora a trimis patru studente în altă cameră de cămin din caza unei confuzii ce a intervenit pe liste şi pe calculator.”
Organizaţia Studenţilor din UBB doreste înfiintarea unei comisii permanente de monitorizare a locurilor din cămin pe parcursul anului universitar pentru că astfel de incidente să nu mai apară.
Tarife de cazare în stand-by
O veste îmbucuratoare pentru studenţii vechi şi boboci este că taxele nu s-au mărit, tarifele putând varia de la 80 RON pentru caminele: 1-6 , 16 şi 150 RON pentru căminele de la A1 până la A4 şi cele care fac parte din Complexul Economica. Preţurile variază în funcţie de numărul de paturi per cameră sau de confortul oferit, iar copii de cadre didactice care s-au cazat în camere cu 5 locuri nu