Aproape 200 de femei de la frontiera de vest vor fi noua gardă de întreprinzătoare modelate pentru succes în timp de criză. Bănăţencele şi ardelencele pline de energie, cu iniţiativă, dar cu o oarecare dezorientare, au învăţat şi astăzi cum pot avea succes în afacerea pe care au pritocit-o de foarte mult timp. „Vreau să investesc într-o fermă. Mi-a prins foarte bine că am învăţat ce înseamnă un plan de afaceri şi cum te orientezi tu, ca manager, spre clienţi”, a spus Zenica Baldu, care acum activează pe piaţa de închiriere din Timişoara.
„Am rămas cu câteva idei despre cum să-mi dezvolt afacerea şi le voi aplica. În plus, am înţeles cum trebuie să schimb metodele de lucru cu angajaţii pentru ca lucrurile să meargă mai bine”, a declarat Gabriela Mihu, care are o agenţie imobiliară în Timişoara.
Capital UE generos
Un proiect european de peste 12 milioane de lei le-a deschis oportunitatea de a afla care sunt riscurile pe care şi le asumă cu ideea în care vor să investească, dar şi ce şanse au să fie întreprinzătoare cu un numerar în creştere în contul bancar. „Multe din cele care au venit la acest curs aveau nevoie de informaţie. Pot depăşi acum mai uşor probleme ca gestionarea angajaţilor, a resurselor financiare, problemele în colaborarea cu clienţii şi furnizorii”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“ Timişoara, profesoara Mariana Predişcan, de la Facultatea de Ştiinţe Economice din Timişoara.
Afaceri cu sorţi de izbândă
Specialiştii în afaceri care activează pe piaţa din vestul ţării le dau ponturi tinerelor şi doamnelor care vor să pună pe picioare o afacere sortită succesului. „Doamnele de aici au acum mai multă informaţie decât alte persoane care vor o afacere, îşi pot structura un plan de afaceri şi înţeleg importanţa lui. Dacă 70 la sută din ele vor duce la capăt ceea ce au început, şco