Legume proaspete de sezon la preţuri de criză, brânzeturi, miere, cereale, dulceţuri, conserve, ceaiuri, sucuri, dulciuri, felurite cosmetice şi detergenţi prietenoşi cu pielea şi cu mediul. Târgul BIO de la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" şi-a deschis ieri porţile.
Claudiu Husti a venit la târg cu legume ecologice şi conserve preparate din legume tocmai din Maramureş. "Am o fermă mixtă, cu vaci, culturi pentru furaje şi legume. Fac agricultură ecologică de prin 2006, iar certificările le-am obţinut în 2007 şi 2008", spune el. Apoi se întoarce spre câţiva muşterii care dădeau roată dulceţurilor de prune, zacuscăi şi tocanei de legume pe care le avea pe "tarabă". Alături, frumos aliniate stau tot felul de legume uscate - castraveţi, vinete, roşii, ardei, amestecuri. "Vegeta" ecologică, glumeşte Husti. Are şi prospături: ardei, gogoşari, vinete. "Cinci lei kilogramul de gogoşari eco, cât e şi cel convenţional la piaţă." Roşii, ardei, gogoşari, vinete, dovlecei, fasole păstăi, varză şi plante aromatice eco, proaspăt culese din câmpurile de la Dor Mărunt, au adus la târg şi Ecolife Bio. "Avem preţuri mici, de criză", spun reprezentanţii firmei. Alături, Asociaţia Valea Asăului te îmbie cu tot felul de brânzeturi fără conservanţi şi alte chimicale.
De la târg nu lipsesc nici produsele din carne. Maramureşeanul Ioan Tătăran prepară, după reţete tradiţionale, pastramă de vită, cârnaţi de vită, cârnaţi de porc şi slănină certificate eco. Este şi miere - polifloră, de salcâm, de tei, de mană, cu propolis, cu cătină, cu nuci, adusă de la Alba, Maramureş, Prahova sau Harghita. Nu lipsesc ceaiurile sau produsele de panificaţie, iar magazinul Leacul îmbie cu o selecţie de alimente, dulciuri şi sucuri.
PIELEA FINĂ CU ECO SE ŢINE
Din ofertă nu lipsesc produsele de îngrijire bio. Natural Paris a venit cu o gamă completă de mak