Celebra librărie s-a extins, de la sfârşitul lunii august, cu un spaţiu verde, cochet, în curtea din spate. Arome felurite la ceaşcă şi vinuri franţuzeşti se alătură gustului pentru carte şi arte, într-un loc destinat lansărilor de carte, concertelor, atelierelor de creaţie. Împătimiţii de conversaţii, de literatură, artă şi ceaiuri aromate îşi dau întâlnire într-o curte împrejmuită cu nuiele din centrul Bucureştiului, la Café Verona.
Cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri, Café Verona este o adevărată sală de spectacole în aer liber. Terasa-grădină de vară a fost creată pentru bucureştenii care vor să scape de problemele zilnice şi, totodată, personalizată cu o scenă pentru lansări de carte, concerte, ateliere de creaţie, conferinţe, seminarii sau workshopuri.
La o cafea, sub pergolă
Spaţiul mare din curte a permis instalarea unor pergole ce creează o atmosferă intimă, aerisită, cu perdele albe sau cu plante căţărătoare. O împletitură migăloasă de nuiele şi o cortină de verdeaţă delimitează spaţiul verde şi protejează clienţii de traficul intens de pe Bulevardul Magheru. Copacii din curte, martorii multor discuţii, nu se tem de niciun fel de atac, mai ales că sunt împrejmuiţi cu nuiele.
În Grădina Verona s-a păstrat acelaşi design minimalist, cu linii simple şi sobre, ca şi în Librăria Cărtureşti, aşa cum a fost conceput de arhitecţii Şerban şi Doina Sturdza. Aşadar, sub_Cărtureşti a devenit Cafe Verona iar casa, un monument de architectură, şi-a mărit spaţiul substanţial, de la 800 la 1.800 mp.
Cafeneaua pune la dispoziţia iubitorilor de arte şi carte un meniu bazat pe tipurile de cafea Illy, cărora li se adaugă 20 de soiuri de vinuri autohtone sau importate din ţări precum Franţa, Italia, Chile şi Argentina, bere, cocktailuri, siropuri provensale, ceai, croasante şi prăjituri.
@N