Deşi abia împlineşte 18 ani, povestea lui începe cu o pianină mai veche de 100 de ani. Tânărul a moştenit pasiunea pentru muzică de la străbunicul său, care a studiat vioara şi a învăţat să cânte singur la trompetă. De la străbunicul său a moştenit şi o pianină, veche de peste 100 de ani, pe care a descoperit-o când abia începuse să vorbească. Uimiţi de atenţia pe care Robert o acorda vechiului obiect din casă, părinţii l-au încurajat să ia lecţii de pian, încă de la grădiniţă.
Tot de la grădiniţă a început să participe la festivaluri muzicale. De atunci, a simţit emoţiile trăite pe scenă în cel puţin două competiţii pe an, emoţii constructive, se pare, întrucât până acum, Robert s-a remarcat prin rezultatele obţinute în cadrul Colegiului de Arte şi prin diplomele pe care le-a adunat.
Dragostea pentru pian l-a făcut pe băiat să continuie cursurile până în clasa a opta şi mai apoi, în cadrul Colegiului Naţional de Arte. Povestea pianinei continuă.
A dăruit pianina unui copil
În urmă cu aproximativ doi ani, Robert a oferit pianina primită de străbunicul său unui copil din clasele primare, care-şi dorea să studieze pianul. Acum, Robert îşi hrăneşte pasiunea pentru muzică tot cu o pianină, de astă dată, una electrică. „O investiţie serioasă“, spune el.
„A costat foarte mult, dar se merită, pot face pe ea orice vreau şi îmi place. Pe cea veche i-am dăruit-o băiatului din clasele mai mici, vroia să studieze pianul şi nu avea pe ce.
Mi-am întrebat prietenii dacă ştiu pe cineva care ar avea nevoie de o pianină. Mă bucur că am putut să ajut“, adaugă Robert.
Sacrificii şi rezultate
În ultimii doi ani, Robert a obţinut rezultate remarcabile la olimpiadele de profil, secţiunea de studii teoretice. Îşi motivează alegerea de a fi renunţat să participe la secţiunea de inter