Tinerii din Târgu-Jiu profită de tarifele mici pentru a juca în reţea Counter Strike Împătimiţii jocurilor pe calculator se adună în sălile de internet în fiecare weekend. Tinerii petrec ore în şir în faţa computerelor, jucând Counter Strike şi uită chiar să mai mănânce. „Joc de mulţi ani şi nu pot să stau fără ele. Am şi acasă calculator, dar îmi place mai mult la sală pentru că aici mă întâlnesc şi joc cu prietenii“, spune Adrian, în vârstă de 16 ani, elev în Târgu-Jiu.
Tânărul este conştient că are şi de pierdut prin faptul că petrece foarte mult în faţa monitorului, dar susţine că nu neglijează nici şcoala. „Am venit la club aproape zilnic în vacanţă, acum mai trec doar din când în când, mai mult în weekend“, a mai spus acesta.
Minorii, clienţi fideli ai sălilor de Internet
Majoritatea celor care frecventează cluburile de internet au vârste sub 18 ani, iar dependenţa de jocuri pe calculator este îngrijorătoare pentru părinţi. Ei spun că încearcă să limiteze pe cât posibil accesul copiilor la internet, pentru ca aceştia să se ocupe de activităţile şcolare.
O altă problemă pentru părinţi o constituie site-urile interzise minorilor pe care adolescenţii sunt tentaţi să le acceseze. „Fiul meu are calculator de la 10 ani, dar nu îl las să stea prea mult în faţa monitorului. Soţul meu i-a blocat accesul la anumite pagini de pe internet“, spune Camelia Danciu, mama unui tânăr de 15 ani.
În Târgu-Jiu au mai rămas doar cinci agenţi economici care deţin săli de internet. Afacerea lor este însă profitabilă, ţinând cont că majoritatea clienţilor vin în mod regulat să joace în reţea, iar preţurile sunt accesibile pentru orice buzunar.
„Pot să spun că încă merge bine, clienţii vin să joace, tarifele nu sunt mari. O jumătate de oră costă un leu“, a spus unul dintre patroni. Unii utilizatori profită de