Timişoreanca plămădeşte aluatul pentru cornuleţe, cozonaci şi fursecuri bio, care nu conţin nici măcar un produs de provenienţă animală. La 34 de ani, Simona Soldatu face unele dintre cele mai apreciate şi gustoase produse de panificaţie din Timişoara. Lucrează într-un laborator de patiserie în care sunt preparaţi covrigei, cornuleţe, cozonaci, fursecuri, toate fără nici măcar un produs de provenienţă animală. „Nu folosim nici măcar ouă”, a spus timişoreanca.
Este prima care ajunge la locul de muncă, chiar dacă asta presupune că trebuie să se trezească, aproape în fiecare zi, la ora 04.00 dimineaţa, şi este ultima care pleacă. „Sunt prima care ajung la lucru şi nu-mi pare deloc rău că trebuie să mă trezesc de dimineaţă. În plus, nici nu mă stresez să plec acasă repede pentru că îmi place ce fac şi muncesc cu drag”, a mărturisit Simona.
Femeile se pricep la prăjitură
Munca de patiser a învăţat-o când s-a angajat prima dată la o fabrică de produse de panificaţie. Nu i-a fost greu să înveţe trucurile meseriei şi a ajuns să aibă ritmul ei propriu, foarte rapid, în a rula cornuleţe sau covrigei. „Fac aproximativ 30 de cornuleţe în cam un minut”, a spus femeia. Lucrează în echipă, ceea ce îi place foarte mult. Este singura femeie printre colegii ei patiseri şi consideră că şi bărbaţii se descurcă foarte bine atunci când vine vorba să facă prăjiturele. „Cred că bărbaţii sunt mai eficienţi, dar tot femeile rămân cele mai pricepute”, a mărturisit Simona Soldatu.
Totul natural
Îi place foarte mult munca pe care o face, dar şi faptul că prăjiturelele pe care ea le rulează şi le coace sunt făcute manual şi doar din produse naturale. „Facem totul manual: selectăm nuca, aplicăm cremele, rulăm cornuleţele şi împletim covrigeii. Produsele sunt făcute doar cu uleiuri vegetale şi fără pic de E-uri”, a povestit t